Splošno o duhovni rasti

Z duhovno rastjo lahko s preprostimi besedami označimo, da se začnemo zavedati svojega višjega jaza, dosežemo pa tudi bistveno spremembo pogleda na samega sebe in življenja nasploh. Do te faze je dolga pot, to lahko potrdi marsikdo, ki se je podal na to pot, vendar s svojo močjo in vztrajnostjo lahko pridemo do bolj kvalitetnega življenja in postanemo bolj srečni, in to sami. Poti in tehnik je verjetno veliko, predvsem je potrebna velika osebna angažiranost in vztrajnost. Naj navedemo najbolj uporabljene in učinkovite tehnike: zavedanje in upoštevanje intuicijam, redne vaje joge, meditacija, vaje Pilates, uporaba zdravilnih besed oziroma pozitivnih afirmacij, ...

Najboljši rezultat zagotovo dosežemo, če kombiniramo tudi z uporabo tehnik, ki nam pomagajo k osebni rasti. Pomembno je, da najprej razčistmo sami s sabo, to je, da sprejmemo samega sebe, prav takšnega kot smo, tako telesno kot duševno in če hočete duhovno. Naša spletna stran je zasnovana predvsem na uporabi uporabi tehnik osebne in duhovne rasti, seveda pa se bomo dotaknili tudi uporabe meditacije in osnov joge in pilatesa, nam pomagajo tudi pri odpiranju in čiščenju čaker. Tudi sporočila in nasveti, ki nam jih posredujejo naši angeli in boginje ter morske sirene, so lahko izjemno koristen in pomemben dejavnik in pomoč, da korenito spremenimo naše misli, način razmišljanja, tako da življenje služi nam in ne mi njemu. Zato vabljeni, da angelom, nadangelom, boginjam ter morskim sirenam in delfinom postavite vprašanja glede katerega koli področja, situacije, problema (zdravje, ljubezen, služba, finance, ...).

 

Področje je zelo obširno, pot pa je izjemno dolga in naporna. Osnove in krajše oblike bodo objavljene na forumu, zato ste vabljeni, da redno spremljate nove teme, odgovore in prispevke, ki jih bodo objavljali naši uporabniki. Seveda pa vabljeni, da se registrirate in nam pomagate pri širjenju svetlobe, ljubezni in osebne sreče.

Moč intuicije

Zaznavanje, upoštevanje in aktivnosti v smeri, ki nam jih je dala intuicija je zelo pomembna tehnika k duhovni rasti in na poti do osebne sreče. Sporočila, ki nam jih da naše telo in um je izredno pomembno in nespametno je, če tega ne upoštevamo. S pomočjo angelov in meditacijo pa si lahko dodatno pomagamo k zavedanju intuicij. 

Tukaj bomo govorili o različnih poteh, kako pridemo do boljše intuicije, lahko pa preprosto prosite za pomoč svoje angele ob hkratni uporabi kristala Kamena strela.

Pilates

Kdor že uporablja katero od naštetih tehnik, verejtno prav dobro ve, da pot ni ravno lahka, če pa si zadamo za cilj, da naše življenje temeljito spremenimo na bolje in se usmerimo samo k sreči in ljubezni, potem nam ne bo težko. Ena od zelo učinkovitih tehnik je tudi vadba Pilates, ki ji lahko rčemo tudi vadba za telo in dušo. Pilates je nežna in hkrati učinkovita vadba, ki omgoča krepitav in oblikovanje, razgibanje in spročanje telesa. Pri vadbi se moramo zavestno osredotočiti na posamezne gibe, kar nam omgoča pravilno izvajanje vaj, misli pa preusmeri na dogajanje v telesu. Z vadbo tako ne dosežemo le utrjenega in oblikovanega telesa, temveč tudi boljše zaznavanje samega telesa in čudovit občutek sproščenosti. 

Za izvajanje vadbe doma ne potrebujemo neke posebne ali zahtevne opreme, tako si lahko doma v npr. dnevnem prostoru uredimo svoj studio za vadbo. najpomembnejša je zagotovo gumijasta blazina za podlogo, najbolje če je debela okoli 2 cm. Lahko uporabimo brisačo lai kaj podobnega, s katero si podložimo glavo, in tako razbremenimo vratne mišice, medenico. Pripravljen pa imejmo tudi stol brez naslonjala ali stol s trdim in ravnim sedalom. Vabljeni, da sodelujete s konstruktivnimi komentarji, prispevki, nasveti za druge, …. V prihodnjih mesecih pa bomo zasnovali tudi Forum, kamor vas že sedaj vabimo, da se nam boste pridružili. Lahko pa se tudi prijavite za soustvarjalca foruma, če imate interes pomagati z nasveti, branjem kart, ….

Osnovne težave

Težave oziroma osebnostni vzorci, ki najbolj vplivajo na naše življenje so: zamerljivost, kriticizem, krivda in strah. Navedeno povzroča največje težave v našem telesu in našem življenju. Ti občutki izhajajo iz tega, da za lastna doživetja krivimo druge in za njih ne prevzamemo odgovornosti. Nikakor ne moremo nikogar kriviti za naše težave, saj vse, kar se dogaja "zunaj nas" je le odsev naših misli. Nikakršna obsojanja drugih nima pozitivnega vpliva na naše življenje, pri tem pa ni potrebno, da odobravamo njihovo neprimerno vedenje. POmembno je, da vemo, da naša prepričanja privabijo prav takšne ljudi v naše življenje.

PRIMER: Če je naš vzorec kriv, da govorimo: "Do mene se vsi obnašajo tako in tako, vsi me obsojajo, vsi me izkoriščajo, ...", potem je to izključno naš vzorec. Torej je v nas misel, ki privablja ljudi, ki se obnašajo na tak način. Ko ne bomo več razmišljali tako, bodo ti ljudje odšli drugam in to isto počeli nekomu drugemu. Mi pa jihne bomo več privabljali. Vsi navedeni vzorci privedejo do določenih rezultatov, ki se izrazijo tudi na fizični ravni. Tako npr. dolgotrajna zamera lahko začne "jesti" naše telo in postane bolezen, ki ji pravimo rak. Nenehno kritiziranje pogosto povzroči artritis, krivda vedno išče kazen in kazen povzroča bolečino, ....